Symposia

Het NFU-consortium Kwaliteit van Zorg organiseert jaarlijks een symposium over een actueel thema die het hart van de kwaliteit van zorg raakt. Het consortium wil daarmee een platform voor discussie creëren om thema's met de inbreng van velen een stap verder te brengen.

Waardegedreven zorg begint in de 'spreekkamer' (2019)

De drijfveer van iedere zorgprofessional is ongetwijfeld de beste zorg leveren aan je patiënt. En dat is soms best een uitdaging. Het vraagt om het goede gesprek met de patiënt, over wat voor hem écht belangrijk is. En dat in een zorgproces dat vaak allerlei organisatorische uitdagingen kent.

Op 21 maart buig je je hier samen met andere zorgprofessionals (artsen, verpleegkundigen, paramedici) over. Een symposium over waardegedreven zorg voor zorgprofessionals om te verkennen wat de betekenis ervan is voor jouw patiënten en zorgpraktijk.

Bekijk het programma.

Op het programma staan praktijkverhalen van wat collega-zorgprofessionals samen met patiënten hebben kunnen realiseren, én waar zij nog volop mee bezig zijn. In parallelsessies staan we stil bij kernelementen van waardegedreven zorg. Hoe voer je bijvoorbeeld dat goede gesprek met je patiënt over diens waarden en uitkomsten? Hoe kun je elkaar versterken als interprofessioneel behandel- en verbeterteam? En wat komt erbij kijken om te leren van de uitkomsten en ervaringen van patiënten en wat kan het opleveren voor de patiënt én de zorgprofessional? Ook hier weer veel praktijkverhalen, met alle ruimte voor discussie over dilemma’s en voor praktische adviezen, zodat het maximale inspiratie oplevert.

Locatie
Het symposium vindt plaats op 21 maart 2019 van 14.30 tot 19.00 uur bij Green Village, Blokhoeve 7 in Nieuwegein.

Aanmelding
Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit symposium. 


Lees wat de samenwerkende umc's in het NFU-consortium Kwaliteit van Zorg verstaan onder waardegedreven zorg.