Symposia

Het NFU-consortium Kwaliteit van Zorg organiseert jaarlijks een symposium over een actueel thema die het hart van de kwaliteit van zorg raakt. Het consortium wil daarmee een platform voor discussie creëren om thema's met de inbreng van velen een stap verder te brengen.

Waardegedreven zorg begint in de 'spreekkamer' (2019)

De drijfveer van iedere zorgprofessional is ongetwijfeld de beste zorg leveren aan je patiënt. En dat is soms best een uitdaging. Het vraagt om het goede gesprek met de patiënt, over wat voor hem écht belangrijk is. En dat in een zorgproces dat vaak allerlei organisatorische uitdagingen kent.

Op 21 maart buig je je hier samen met andere zorgprofessionals (artsen, verpleegkundigen, paramedici) over. Een symposium over waardegedreven zorg voor zorgprofessionals om te verkennen wat de betekenis ervan is voor jouw patiënten en zorgpraktijk.

Bekijk het voorlopige programma.

Op het programma staan praktijkverhalen van wat collega-zorgprofessionals samen met patiënten hebben kunnen realiseren, én waar zij nog volop mee bezig zijn. In parallelsessies staan we stil bij kernelementen van waardegedreven zorg. Hoe voer je bijvoorbeeld dat goede gesprek met je patiënt over diens waarden en uitkomsten? Hoe kun je elkaar versterken als interprofessioneel behandelteam, en reflecteer je samen op jullie teamwerk? En wat komt erbij kijken om te leren van de uitkomsten en ervaringen van patiënten en wat kan het opleveren voor de patiënt én de zorgprofessional? Ook hier weer veel praktijkverhalen, met alle ruimte voor discussie over dilemma’s en voor praktische adviezen, zodat het maximale inspiratie oplevert.

Locatie
Het symposium vindt plaats op 21 maart 2019 van 14.30 tot 19.00 uur bij Green Village, Blokhoeve 7 in Nieuwegein.

Meld je hier aan

Je kunt (optioneel, niet verplicht!) een patiënt uitnodigen om met je mee te gaan en/of iemand die je ondersteunt bij het verbeteren van je werk, zoals een adviseur kwaliteit.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Accreditatie (ABAN en AVSR) wordt aangevraagd.

 

Geen zorgprofessional, maar wel belangstelling?
Patiënten: we hebben een aantal plaatsen gereserveerd voor patiënten. Heeft u geen contact met een zorgprofessional met wie u samen kunt komen, laat dan uw belangstelling weten via info@nfukwaliteit.nl
Adviseurs/beleidsmakers: jullie kunnen alléén samen met een zorgprofessional komen. Benader in je organisatie/netwerk een zorgprofessional, en meld je samen aan! 


Lees wat de samenwerkende umc's in het NFU-consortium Kwaliteit van Zorg verstaan onder waardegedreven zorg.